Gledališki abonma

Gledališki abonma 2016-2017

Spoštovani abonenti, pozdravljeni!

Naj vam na začetku najprej predstavimo zdravilnosti litijskega abonmaja. Raziskave so pokazale, da glasen smeh odlično vpliva na telo, saj pospeši cirkulacijo tako kot pri telovadbi ali celo tako, kot če bi jemali tablete za zniževanje ravni holesterola.

Ko se boste v novi sezoni abonmajskih predstav v Kulturnem centru Litija pošteno in od srca nasmejali, torej ne pozabite, da ste veliko naredili tudi za svoje zdravje in srečo, saj smeh:

 • pomaga proti bolečinam
  Smejanje spodbuja ozdravitev in blaži bolečine. Če nas je strah ali smo napeti, se občutljivost za bolečine poveča. Po drugi strani pa lahko z dobro voljo zatiramo bolečine.

 • skrbi za mlajši videz
  Pogosto smejanje je najboljši naravni »lifting«. Veseli ljudje se sicer morajo sprijazniti s kakšno smejalno gubico okoli oči, a zato nimajo visečih kotičkov ust in dvojne brade. Poleg tega se zaradi treninga obraznih mišic izboljša prekrvavitev kože.

 • krepi imunski sistem
  Organizem ima z vsakim smejanjem več obrambne moči. Kdor tako rekoč »umira od smeha«, svoje telo napelje k temu, da proizvaja še več naravnih obrambnih celic in imunoglobulinov, ki so osnovni elementi imunskega sistema. Temu bi se lahko muzali, če ne bi bilo znanstvenih raziskav, ki to dokazujejo.

 • deluje, kot program proti stresu
  Tudi duši dobro dene, če se smejemo. Zaradi smeha se skrčijo mišice, v ožilje pride adrenalin in za kratek čas se poveča krvni tlak. Že malo zatem pa se celotno telo sprosti, krvni tlak se konstantno niža, zavira pa se izločanje hormona stresa kortizola. Na ta način se veliko laže spopadate s stresom.

 • nudi več kisika za telo
  Telesne celice je treba oskrbovati s kisikom, da lahko delujejo. Tudi pri tem je pomemben smeh, saj se zaradi globokega vdiha in dolgega izdiha v trzljajih izboljša izmenjava zraka v organizmu.

Znanost je torej le še potrdila to, kar se v ljudskem izročilu že dolgo ve: smeh je najboljše zdravilo. In tokrat v obliki odličnih igralcev iz profesionalnih gledališč, ki navdušujejo po vsej Sloveniji in se nam bodo predstavili tudi v Litiji. Trdno verjamemo, da boste polni zdravja zapuščali naš kulturni hram.

Že devetnajsto leto bo smeh na sporedu ob ČETRTKIH OB 19.30! O predstavah boste, kot je običajno, obveščeni po pošti teden prej, po elektronski pošti, preko naše spletne strani in na Facebooku. Kot vsako leto, bo na ogled tudi gratis predstava ljubiteljske gledališke skupine.

V prejšnji sezoni je predstava Pašjon odpadla, vendar smo se dogovorili, da jo letos jeseni ponovno uvrstimo v program. Res bi bilo škoda, da te odlične in kvalitetne predstave ne bi videli na našem odru.

NAČIN PLAČILA

Preko položnice (ki vam jo pošljemo), lahko tudi v 2 obrokih (pravočasno sporočite oz. obkrožite na prijavnici)!

Če se boste odločili, da boste tudi letos naš abonent, prosimo, da izpolnjeno PRIJAVNICO (zadnji list) vrnete na naš naslov (dodate le znamko in vržete v najbližji poštni nabiralnik) oz. na elektronski naslov: kulturnicenter@zkms-litija.si

ROK PRIJAVE: SREDA, 7.9.2016!

Če prijavnice ne bomo prejeli, bomo vaš sedež dodelili drugim interesentom.

CENA ABONMAJA

 • odrasli 66€

 • upokojenci, dijaki/študenti 61€

Elektronsko prijavnico lahko izpolnite TUKAJ!

PREKLIC ABONMAJA

Prosimo vas, da nas obvestite tudi v primeru, da abonmaja ne boste več obiskovali (lahko samo SMS na 041-992-143 in sicer: VAŠE IME IN PRIIMEK in ODPOVEDUJEM ABONMA – do 4.9.2015. Za vsa vprašanja smo dosegljivi po telefonu: 01-89-00-200 ali 89-00-206 ali na 041-992-143, vsak delovnik od 8.00 – 12.00, ter na elektronski naslov: kulturnicenter@zkms-litija.si