Dom in Gradnja

Preverjanje kakovosti zidanja

Zaključek tekmovanja v kakovosti gradnje z Ytongom v letu 2006

Kar 50 izvajalcev je bilo dovolj pogumnih, da so se odločili za sodelovanje v našem preverjanju izvedbe gradbenih del z Ytongom. Gospod Uroš Klemen, vodja tehnične službe, je v sodelovanju z odgovornimi iz posameznih podjetij ocenjeval zgrajene objekte.

Na srečanju, ki smo ga pripravili v sredini decembra je z zadovoljstvom poudaril, da se kakovost gradnje izboljšuje in čestital vsem, ki so se celo leto zelo trudili . Seveda, zmagovalec je le eden, podelili pa smo tudi dve tolažilni nagradi.

Tokrat je glavno nagrado, tračno žago v vrednosti 1750 # , prejelo podjetje SABIGRADNJE z Vrhnike. Drugo nagrado ( komplet Ytong orodja) si je z natančnim delom prislužil Mojster Borut iz Hrastnika in tretjo nagrado podjetje Forum d.o.o. iz Kranja.

Tudi v letošnjem letu bomo izvedli preverjanje kakovosti gradnje skupaj s podjetji, ki bodo to želela. Prijavite se g.Urošu Klemnu na telefon 031 439 392! Zmagovalca čaka tračna žaga!!

Na naših zimskih šolanjih se zbere zelo veliko izvajalcev, ki se želijo poučiti o gradnji z Ytongom. Letos se je udeležilo 229 zaposlenih iz 118 podjetij iz celotne Slovenije. Najprej so poslušali teoretični uvod in si ogledali proizvodnjo, nato pa so se spoprijeli z zidanjem. Pravzaprav so tekmovali med seboj in se ob tem celo imenitno zabavali.

Da pa ne bi ostali le pri tovrstnem sproščujočem tekmovanju , smo vsem udeležencem ponudili sodelovanje tudi v nadaljevanju leta.

Pripravili smo namreč projekt preverjanja kakovosti gradnje z Ytongom, v katerega se lahko vključijo vsi izvajalci. Skupaj z njimi namreč izvajamo oglede njihovih gradbišč ( vsaj 2 krat letno) in ocenjujemo kakovost izvedbe po vnaprej določenih kriterijih.

Za dodatno motivacijo, saj prestiž ob osvojitvi prve nagrade vendarle ni dovolj, pa smo razpisali tudi glavno nagrado- to je tračna žaga v vrednosti 400.000 tolarjev.

Nagrajenec je izbran na osnovi števila točk iz potrjenega zapisnika o oceni kakovosti , ki jih je prejel med potekom ocenjevanja . Glavno nagrado za najboljšega izvajalca ter dve tolažilni bomo podelili na srečanju ob zaključku leta. Za sodelovanje se lahko prijavite g.Urošu Klemnu , tel 031 439 392, in se z njim tudi dogovorite za način sodelovanja.

Kakovostne izvajalce opremimo z delovnimi oblačili, nudimo tehnično podporo na terenu, šolanja, gradbiščno tablo za prvi objekt ter jim posredujemo tudi naslove privatnih investitorjev, ki bodo začeli graditi. Ko dosežejo določeno raven kakovosti, jih vključimo na listo priporočenih izvajalcev, ki je objavljena na naši spletni strani.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja