Uncategorized

Izbira ploščic za terase, balkone in ostale zunanje površine

V našem okolju so zunanje površine kot so terase in balkoni v poletnih in zimskih časih izpostavljene velikim temperaturnim spremembam in obremenitvam, zato je potrebno te površine pravilno zaščititi pred temi dejavniki.

Pri izboru ploščic za terase moramo biti pozorni tudi na različne oznake. Primerna keramika za zunanje površine je iz skupin A I in B I, saj so ploščice s tovrstnimi oznakami testirane za odpornost proti zmrzali, ter iz razreda 4 ali več, kar pomeni da so primerne za talne površine.

Pri izboru plošči za terase ali balkone je zelo pomembna tudi njihova protizdrsna struktura, ki se odraža z mat ali reliefno pohodno površino. Oznaka teh ploščic je R10 ali R11 (npr. serija Pave il porfido). Ploščice z gladko, R9 površino, so v primeru uporabe na zunanjih površinah primerne izključno na pokritih terasah ali balkonih, ki ne pridejo v stik z vodo ali snegom. Večjo protizdrsnost lahko pridobimo tudi z izborom manjših formatov ploščic, na primer 15×15 cm ali 15×30 cm, saj tudi večje število fug zmanjša možnost morebitnega zdrsa na mokrih površinah.

Vse popularnejše pa postaja tudi keramika na zunanjih stenah objektov, kjer se uporabljajo kot fasadne obloge. V ta namen lahko izbirate med različnimi barvnimi in dimenzijskimi možnostmi, trenutno pa so zelo trendovske zidne obloge iz ploščic, ki po videzu spominjajo na mozaične kamnite obloge (npr. serija Pave Wall).

V razstavno-prodajnih salonih Granit Commerce vam za terase, balkone in ostale zunanje površine nudimo velik izbor izredno kvalitetnih granitogres ploščic različnih dimenzij, površinskih obdelav in barv, ki zadovoljijo potrebam za vse zunanje površine.

Preberite si nekaj več tudi o večnameski foliji Schlüter®-DITRA, katero zaradi njenih lastnosti priporočamo za uporabo na vseh površinah, obloženih s talnimi oblogami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja